Acceleratorul de poezie

grup public al tuturor celor care vor să primească un feedback critic pentru poeziile postate,care vor să învețe mai multe despre poezie,care vor să inițieze discuții tematice despre poezie. Aici pot fi postate poeme ale autorilor consacrați,dar și ale unor începători.

509
1,903
ATELIER de TRADUCERI

În acest grup se pot posta poezii traduse de cel care postează, pentru a primi comentarii și sugestii constructive, înainte de a fi postate în forma finală pe pagina de traduceri a revistei QPOEM.

Postați vă rog varianta tradusă, alături de varianta în original.

10
24
Boris Marian Group

poezii ale subsemnatului și ale colegilor, cu comentarii la obiect

4
6
Cele mai frumoase poezii

Grup public.Antologie a celor mai frumoase poezii din toate timpurile și literaturile. Cei care postează în acest grup sunt rugați să precizeze nu doar numele poetului și titlul poeziei, ci și numele traducătorului în cazul poeziilor din alte literaturi.

25
29
colaj curaj

mai țineți minte jocul din copilărie "telefonul fără fir" ?
propun un colaj perpetuumobille în care fiecare lipește textul lui poetic în funcție de ultimul text / după ceva ce l-a provocat din el sau după ultima fază sau ultimul cuvânt/
subiectul în sine se schimbă sau continua după dorința cu condiția de a fi o continuare a unui cuvant, fraza, text, din anteriorul
E un joc propus în scopul relaxării care ajuta ca un fel de trigger la nașterea de idei
Singura regula va fi :
scrieți liber fără nici o cenzură artistică distrați -va cu ce va trece prin minte în afară de a jigni personal( nu folosiți nume)
😎
bb

2
7
Poeți români în diaspora

Acest grup e deschis tuturor celor care scriu poezie în limba română in diaspora, precum și celor interesați de fenomen.

Un loc în care să se discute, de exmplu, provocările întâlnite în dorința de a face relevantă scrierea și unei culturi din care am plecat, și uneia pe care nu am asimilat-o de tot.

4
9
Last post by Anonim
POEZIA – curente reprezentative și poeții lor, în evoluția poeziei românești

Aș dori să facem o listă cu toate curentele reprezentative din poezia românească, împreună cu poeții lor semnificativi, pentru a ne crea o imagine de ansamblu asupra evoluției poeziei românești, de la începuturi până azi.

6
9
POEZIA LUNII

grup public dedicat celor mai frumoase poezii INEDITE postate/publicate în revista qpoem.com. Primele 10 poezii vor fi selectate pe baza votului membrilor qpoem.com ! A se vedea „butonul” vot ! Dacă pe poziția 10 vor fi mai multe poezii cu același punctaj, atunci locul 10 va cuprinde toate poeziile. Votul valid se încheie în ultima zi a lunii. Dacă se constată că poezia votată nu este inedită, membrului qpoem.com i se va interzice participarea la concursurul lunilor următoare.Premiile sunt simbolice.

10
11
QBOOK CLUB

Un book club în care să se citească și să se discute cărțile publicate la editura Paralela45/Cartea Românească.

Vă rog propuneți o carte la alegerea d-voastră!

0
0
Niciun subiect
Selfie pe întuneric

ești cel care vrei să ai incredere in tine măcar o dată? ţi se par corzile vieţii pe care ești suspendat aici și acum extrem de fragile? te-ai aruncat in necunoscut vreodată? iubești? iubești tablourile sumbre? ai renunţat la a stăpâni albul câmpiilor și al colii de hârtie? crezi că stai prea mult pe gânduri?
crezi că nu stai destul pe gânduri? ești de-al nostru.

12
27
Last post by Anonim
Teodor Dume – esenţe de suflet

acest grup se adresează acelora care scriu micropoeme,haiku, aforisme şi citate. am rugămintea să postaţi, dar să şi comentaţi în mod constructiv.
împreună vom rostui o poveste…

„oamenii intră în amintirea celorlalţi lăsând o poveste…”(teodor dume)

80
174
Versificatorii nepricepuți, dar curajoşi…

E loc pentru toți sub soare,
Puneți versu-n difuzoare!

0
0
Niciun subiect